Appetiser

De naam zegt al genoeg. Deze streamer is kennelijk bedoeld om de eetlust van de doelgroep op te wekken, maar het kan ook domweg zo zijn dat het eerder de agressie opwekt.
De streamer is bedoeld om in stilstaand of traag stromend water te gebruiken en wellicht is hij ook geschikt voor de visserij op Makreel en Zeebaars.
Naar keuze kan de streamer verzwaard of onverzwaard worden gebonden, afhankelijk van de manier waarop deze wordt gevist.

Haak : Streamerhaak 2 x lang #8
Binddraad : Zwart 6.0
Staartje : Fibers Mallard veer
Lijfje : Witte of pearl chenille (small
Ribbing : Ovaal zilvertinsel
Ondervleugel : Witte marabou
Bovenvleugel : Eekhoornstaart naturel
Keelhackle : als staartje
Verzwaring : Looddraad (optioneel)

Weerhaak plat knijpen en haak in de vise – 10 tot 15 wikkelingen looddraad aanbrengen en draad opzetten achter haakoog – de draad over het lood naar achteren naar de haakbocht wikkelen – de wikkelingen aflakken – een klein bosje naturel mallard fibers inbinden, lengte 1 cm, gevolgd door eenzelfde bosje rode mallard fibers bovenop de naturel met dezelfde lengte – ribbing inbinden aan onderkant van de haaksteel – de kern van de chenille kaal maken over circa 1 cm en inbinden voor het staartje – een gelijkmatig lijfje wikkelen tot 5 mm achter het haakoog, vastzetten en rest afknippen – het lijfje ribben tegengesteld aan de chenille wikkelingen, vastzetten en rest afknippen – de ondervleugel bestaande uit de marabou inbinden, eventueel in twee keer een bosje, lengte tot achterkant staartje – de bovenvleugel bestaande uit een klein bosje eekhoornstaart fibers inbinden bovenop de marabou – een klein bosje naturel mallard fibers onder de haaksteel inbinden als keelhackle, lengte max. 1 cm, gevolgd door een even lang en even groot bosje rode mallard fibers – kopje wikkelen, whipfinishen en aflakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven