Funen voorjaar 2022

Verslag van Gerrit Werf

Behoorlijke Vangdrang

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar nu kon het weer. Vol goede moed en een behoorlijke vangdrang vertrokken we zaterdagmorgen 23 april in alle vroegte.

We waren dit keer met zes man Rinus, Frank, Wilfred, John, Theo en Gerrit. We reisden met twee auto’s.

Nadat we laat in de middag aankwamen en wat gegeten hadden werd er nog even gevist in de baai bij Nab op loopafstand van ons vakantiehuis, echter zonder iets te vangen.

We zijn allen vliegvissers en hebben op een enkel uitstapje naar de spinhengel steeds met de vliegenhengel gevist.

strandje van de inham bij Nab

strandje van de inham bij Nab

Veelbelovende Stek

Omdat de stek er veelbelovend uitzag besloten we om daar bij Nab de volgende morgen, zondag

24 april

te beginnen.

 

Er is voldoende ruimte en wel zoveel dat we niet zagen dat Theo die naar de andere kant was gelopen de eerste zeeforel ving die ruim boven de 40 cm was.

Gerrit zag kans om een ondermaatse zeeforel te vangen. Het was zonnig en onbewolkt weer.

Na de middag besloten we naar de stek Langemark te gaan waar we in voorgaande jaren altijd wel wat vingen. John ving daar een ondermaatse zeeforel en Gerrit verspeelde er een.

25 april

De volgende dag, maandag 25 april, was het opnieuw strak weer. Het had ’s nachts zelfs wat gevroren. Omdat de wind noordelijk was besloten we naar de stek Sdr Aby strand bij Wedellsborg te gaan. Hier ving Frank een zeeforel die de 40 cm ruim passeerde.

Even later gevolgd door John die ook een 40 plus zeeforel ving. Verder bleef het bij deze vangsten. De middag werd er weer bij Langemark gevist zonder zelfs maar beet te krijgen.

26 april

Op dinsdag 26 april was het windstil en zonnig en we besloten om naar de andere kant van Wedellsborg te gaan naar de stek Husby strand. Het was daar druk met gaande en komende vissers die ook niets vingen. Dat overkwam ons ook en we besloten te verkassen naar de stek Agernaes langs de weg naar Helnaes. Ook hier leverden onze inspanningen niets op. Het bleef strak zonnig weer terwijl er in de middag een westelijk briesje opstak.


We waren vroeg klaar met eten en daarom zijn we met een paar man gaan vissen bij het vakantiehuis in de inham bij Nab. Gerrit ving nog een ondermaatse zeeforel en daar bleef het bij.

27 april

Woensdag 27 april moesten Rinus en Wilfred helaas naar huis wegens familieomstandigheden zodat we met vier man overbleven.


Het was deze dag opnieuw mooi weer. Wel werd een westelijk wind voorspeld en daarom reden we naar een stek aan de oostkust van Funen, de stek Bøsøre. De stek ligt achter een bos en voor de kust liggen zandbanken waarover je wadend enkele honderden meters kunt lopen.

Frank en Gerrit vingen hier ieder een ondermaatse zeeforel. Hier bleef het bij en we besloten het wat dichter bij ons vakantieverblijf te proberen bij Langemark. De wind stond hier op de kant.

Gerrit ving hier nog een ondermaatse zeeforel. Na het eten hebben we het nog een uurtje geprobeerd bij Nab met een stevige wind die recht de inham in blies zonder resultaat.

28 april

Donderdag 28 april besloten we voor de verandering weer naar Bøsøre te gaan omdat het een mooie en aangename stek is.

In het begin stond er een zwak windje op de kant die later draaide zodat hij van achteren kwam. Ook trok de wind aan. Het water werd hierdoor woeliger en opeens bleken er ook gepen te zwemmen.

Theo ving twee gepen en een ondermaatse zeeforel; John ving een geep, Gerrit ving een geep en een ondermaatse zeeforel en Frank ving twee ondermaatse zeeforellen. Door de gepen hadden we regelmatig beet maar ze werden ook vaak verspeeld.

Strand bij Bøsøre

29 april

Vrijdag 29 april. De wind was opnieuw westelijk en stond vol op de kant waar wij zaten. Daarom naar de oostkust naar Bøsøre. Met de wind schuin van achteren en veel zon was het daar best aangenaam vissen. We bleven er tot 15.00 uur.

John en Gerrit vingen ieder een geep maar er waren duidelijk minder gepen op de stek dan gisteren. Frank ving een ondermaatse zeeforel en Gerrit ving nog twee ondermaatse zeeforellen.


Omdat er een vrij harde wind op de kant stond is er die avond bij Langemark nog met de spinhengel gevist zonder wat te vangen.

30 april

Zaterdag 30 april moesten we alweer naar huis. Met vier man was de auto goed afgeladen.


Om de files te ontwijken visten we ‘smiddags nog een paar uur in de put en take bij Rodekro zonder wat te vangen.

Na een voorspoedige reis kwamen we na middernacht aan op de thuisbasis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven