Het verslag van de 1e match Bob Hill Bokaal 2023 

Het verslag van de 1e match Bob Hill Bokaal 2023.

Op 23 april jl. was het weer zover, de 1e match om de felbegeerde Bob Hill Bokaal ging van start. Deze keer in een compleet nieuw concept.


Belly Boat

In navolging van het grootste deel van 2022, hebben we besloten niet zoals vorige edities, wadend te vissen, maar vanuit een (Belly) Boot, met als mooie aanvulling, het vissen vanaf onze 2 prachtige vlotten met maximaal 2 man per vlot.


Het weer

Het weer in de ochtend was prima, hoewel er ’s middags wel wat regen viel(gelukkig niet de hoeveelheden die er eerst werden verwacht!) De recentelijk uitgezette, zeer mooie en grote forellen, bleken de afgelopen weken erg gretig in de oppervlakte te azen, dus aan de slag om te zien of dit nog steeds zo was.

Door een redelijk aantal afzeggers, een opkomst van 7 vissers die allen tot “de tanden” bewapend bleken om de eerste match tot een visrijk einde te doen verlopen dus aan de slag.

 

Om 10:15 klonk het startsignaal en konden we los!!


Een kleine “armada” van Belly-boten, en 1 vlot verspreidden zich over de Wranghe, opzoek naar actieve forellen.

Groene Wranghe

Wat de afgelopen weken helaas steeds duidelijker werd is het alsmaar groener worden van het Wranghe water door algen! en het is nog niet eens warm geweest!!??

Forellen

De forellen waren nergens te bespeuren aan de oppervlakte, wat niet direct wil zeggen dat “ze” per sé diep gezocht moesten worden.

Ferdinand bracht de eerst forel in het net en stond op de kaart, niet lang daarna was het onze Belgische kanjer Tom die zijn eerste vis van de dag op zijn scorekaart kon noteren.

Marc, die samen met Peter vanaf een van onze mooie vlotten de forellen trachtten te belagen, verspeelde een mooie in de kant nabij “Scotland”.

Over vis verspelen gesproken…… Jan haakte er 3, en……. Juist… Voor de pauze haakte Tom zijn 2e vis, notabene bij het binnen draaien van de lijn om te wisselen van hengel en set-up!!


Christof, gedragen door de zuiden wind, haakte links achterin de Noordkant zijn eerste forel maar verder bleef het akelig stil (op het gefoeter van Jan na dan….)

De lunch

De lunch van soep en broodjes, was weer voortreffelijk geregeld door Ronnie en Mieke van Versvliet.
Mieke was zelfs zo vriendelijk om een vergeten broodje Kroket te komen brengen!!

Na het versterken van de inwendige vissersmagen konden we beginnen aan het 2e deel van de dag.

Gemiezer

En de verwachte regen kwam….. heel even met bakken, maar het bleef gelukkig bij heel even, en de regen beperkte zich voor de rest van de middag tot een beetje “gemiezer”.
Tom haakte zijn 3e forel, Ferdinand zijn 2e, Jan verspeelde er nog maar eens 1 en verder……… lege scorekaarten………

De uitslag van Match 1

1e Tom met 3 vissen, 2e Ferdinand met 2 st. en 3e Christof met 1 vis. Alle 3 de winnaars werden zoals gebruikelijk beloond met een waardebon van MegaFish Roosendaal.


Een mooi dagje vissen

Al met al weer een mooi dagje vissen op ons clubwater met een gaaf groepje gelijkgestemden, en toch……
Als je bedenkt dat we 31,5 uur pure vistijd volmaakt hebben, en maar 6 forellen…………


Op naar de volgende match, op 19 mei as. De Avondwedstrijd.


Altijd leuk om in de avonduren op de Wranghe te vertoeven mits….. het water niet groener wordt dan zoals het op dit moment is want dan gaat het feest helaas niet door en zal de 2e match in het najaar gevist worden.


Namens de wedstrijdleiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven