verslag van de 4e en Finale match Bob Hill Bokaal 2022

verslag van de 4e en Finale match Bob Hill Bokaal 2022

“The Final”

Na 3 wedstrijden te hebben gevist was het op zondag 6 november de finale dag en dus de 4ewedstrijd in de competitie om de Bob Hill Bokaal 2022.

Ondanks dat de “kaarten geschud” leken voor de podiumplaatsen, waren er toch nogal wat scenario’s die het klassement in de top zouden kunnen omgooien. Maar eerst moest er gevist worden, en na de briefing in Versvliet naar de Wranghe getogen.

Het weer

De weersverwachtingen waren niet al te best, veel wind en regen was er verwacht maar op het moment van de start rond 10:00 uur viel het eigenlijk best wel mee…. Nog wel…..

Door de Zuid/Zuidwesten wind lekker in de luwte bij de botensteiger en langs de kant richting Scotland was het prima te doen echter de vis liet zich noch zien, noch vangen!!!
Jan haakte een zware vis aan een diep geviste Nomad, maar deze schoot vroegtijdig los.

al trollend in zijn “Portaboat”

Gerrit was de eerste die al trollend in zijn “Portaboat” een forel uit de diepte haalde en landde.

De regen kwam, de wind trok aan en ondanks dat tijdens de lunch, die weer voortreffelijk verzorgd was door Mieke en Ronny van Versvliet met soep en broodjes, het gelukkig droog bleef, werd het in de 2e sessie na de middag bar en boos weer.

Tom

Forel liet zich nog steeds niet zien laat staan vangen, Tom liet zich gedragen op de wind, langs de kant afzakken langs “de Hoge Kant” en Tom zou Tom niet zijn als hij wederom weer niet in een schooltje forel terecht kwam en zo geschiedde.

Marc en zijn “kantjespeutertechniek”

Tom haakte en landde in korte tijd 3 forellen, maar daarna bleef het akelig stil bij iedereen, totdat Marc zijn “kantjespeutertechniek” (mooi scrabble woord! 😊) loon naar werken opleverde met een mooie forel die na verwoede vluchtpogingen uiteindelijk toch in t netje belande.

Sjaak

Verder nog een (dure) losser van Sjaak, en hier een daar wat baars, maar dat was het dan.

Dagwinst

De dag winst werd wederom opgeëist door onze Vlaamse kanjer Tom Derybel (wat nou als Tom meerdere wedstrijden had meegevist…….???)

2e plaats

Marc werd met zijn uit de kant gepeuterde forel knap 2e waarmee hij zijn 2e plaats overall veilig stelde.

3e plaats

Gerrit met zijn vroeg gevangen forel werd 3e, verder werd er door niemand meer forel in het netje gemeld.

Overall kampioen

Jan Keur overall kampioen van de alweer 7e editie ( 1 jaar overgeslagen door Corona regels) van de Bob Hill Bokaal.
De eerste 2 edities, 2015 en 2016 heetten “Wrange Bokaal”, echter uit eerbetoon aan ons eind 2016 helaas overleden lid en trouwe deelnemer Bob Hill, vanaf die tijd deze competitie vernoemd naar hem.

2e overall

Marc van Stee, knap 2e overall en zo zie je maar, gewoon alle wedstrijden mee vissen dan komt de beloning vanzelf achterop! 😊

Hans

Hans Matthijsse eindigde op de 3e plaats in het eindklassement.
Huldiging zal tijdens de laatste clubavond tijdens de bindwedstrijd plaatsvinden.

Het concept Boot/Bellyboat

Vervolgens willen wij aan allen melden dat we het concept Boot/Bellyboat ook in 2023 weer hanteren wat betreft de wedstrijden om de Bob Hill Bokaal.

Dankwoord

Allen hartelijk dank voor jullie deelname en inzet, zonder deelnemers en vrijwilligers zou deze competitie niet bestaan.

Kanttekening is wel dat dit kampioenschap enigszins gedevalueerd is door matige opkomsten in met name de eerste 2 wedstrijden. De geplande data wordt ruim vooraf kenbaar gemaakt, gelieve deze data vooraf goed te beoordelen en te plannen alvorens je op te geven.
Uiteraard zijn er altijd omstandigheden waardoor iemand niet kan, of dat de situatie op ons viswater te wensen overlaat (zoals dit jaar in mei)

Natuurlijk is het een cliché om te roepen, “wie er niet is, kan je niet verslaan” maar de eerste 2 matches met maar 5 deelnemers is een beetje “armoedig” en niet echt een wedstrijd.

Editie 2023

Hopelijk volgende editie 2023 een grotere opkomst, wellicht kunnen de nieuwe vlotten een rol spelen in het nieuwe boot/Bellyboat concept, maar daar zal de wedstrijdleiding zich nog over buigen.

Namens de wedstrijdleiding
Jan Keur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven