ASBL La Truite Houffalize

Het nieuwe visseizoen in Belgie begint dit jaar op zaterdag 19 maart. Vanaf deze datum mag men dus als men over een visvergunning van de plaatselijke visvereniging “La Truite Houffalize” beschikt overal waden. Men moet dan ook over een waadvergunning van het Vlaamse Gewest beschikken. Beide vergunningen kan men via het internet bestellen. Die van het Waalse gewest kan men bestellen via “La Maison de la Pêche” en deze kost rond de € 38,50,- en de vergunning van de visvereniging kan men bestellen via de website op “La Truite Houffalize” Deze kost voor een heel seizoen € 70,- ,met de vergunning voor het “No Kill” gedeelte. De meesten van ons bestellen de vergunning van het Waalse Gewest via internet en gaan die van “La Truite” Houffalize op de eerste visdag halen bij de camping “Chasse et Pêche”. Deze camping is gelegen aan de Ourthe.

Bij voldoende belangstelling vertrekken we zoals altijd rond de klok van 07.00 uur vanaf de parkeerplaats Vierwegen nabij Kapelle. We rijden zoveel mogelijk met elkaar mee om de reiskosten zo laag mogelijk te kunnen houden. Uit en thuis is de autorit toch altijd nog ruim 500 kilometer. Als U zich voor één van deze visdagen aanmeld, geeft u dan ook gelijk even aan of u wilt rijden.
Als we rond de klok van negen uur in Houfflalize aankomen gaan we meestal eerst een kop koffie drinken bij de plaatselijke bakker. Neemt u voor de visdag zelf genoeg te eten en te drinken mee, want er is niets te krijgen in de omgeving.
Wat u ook mee moet nemen is goede regenkleding, een waadpak of lieslaarzen. Een vliegenhengel liefst met een lengte van 7 à 8 voet met een aftma vanaf 2 t/m 6. Men vist er bijna altijd met een drijvende vliegenlijn.

Ook niet geheel onbelangrijk om mee te nemen zijn natuurlijk vliegen. Enkele vliegen welke zich daar bewezen hebben zijn bijvoorbeeld de Iron Blue Dun, Klinkhamers, Paraloopemergers, Pheasanttail nimfen, Ammonite nimfen en Beatis nimfen. Ook diverse Spiders zoals de Williams Favourite doen het daar prima.
Ook andere patronen zullen het daar ongetwijfeld goed doen. Heeft u naar uw mening geen goede vliegen, dan is er altijd wel een vissend verenigingslid die er wel een paar kan missen. Ook kunnen en zullen zij beginnende leden van raad en daad voorzien. Neem voor alle zekerheid ook een tweede vliegenhengel mee voor het geval dat !
Vis er met een leaderpuntje 10-12 of 14/00. Zeker met helder water is dit aan te raden. Vis er ook niet met al te grote vliegen. Zeker niet groter dan haakmaat 12.

 

Afhankelijk van het aantal leden dat meegaat wordt de ploeg in tweeën gesplits. Dit om elkaar niet in de weg te lopen, hoewel er viswater genoeg is. Als men wil hoeft men elkaar een hele dag niet tegen te komen. Aan het einde van de middag rond de klok van 17.30 uur worden de vliegenhengels weer in de kokers geschoven en gaan we meestal een hapje eten in de cholesterolbunker Barack de Fraiture. we rond 19.00 uur en gaan weer richting Zeeland, waar we omstreeks de klok van 21.30 uur arriveren. Hier worden dan de brandstofkosten gedeeld en gaat ieder zijns weegs.
P.s. vergeet deze dagen uw identiteitsbewijs niet mee te nemen. Deze heeft u nodig bij aanschaf van de vergunnning en bij controles tijdens het vissen.
Heeft u zin om met ons mee te gaan dan kan dit door een mailtje te sturen naar Gerrit Werff of naar Rinus van Belzen.
Daar het ook in Belgie nogal eens wil regenen is dit eigenlijk het enige wat nog roet in het eten kan gooien. Als het de dagen ervoor stevig heeft geregend, wordt het water er bruin en stijgt dit. Vissen heeft dan ook geen zin. Hierover wordt de dag ervoor besloten.

Scroll naar boven