Vistrip Funen voorjaar 2017

Op zaterdag 25 maart 2017 vroeg in de morgen vertrokken we, John Vije, Hans Bohm en Gerrit Werff na een kleine vertraging als gevolg van een misverstand over de vertrektijd. Na een voorspoedige reis kwamen we om 17.30 uur aan bij het vakantiehuisje te Faldsled op Funen aan de Klintebakkevej 14. De spullen uitgepakt en na het eten nog even gaan vissen bij het strandje dichtbij het huisje. Het was bewolkt weer en de koude wind stond recht op het strand. Gelukkig was het er ondiep zodat er al wadend toch met de vliegenhengel gevist kon worden, alleen zonder resultaat.
Tegen het donker gestopt waarna we van een vriendelijke Deen hoorden dat we daar niet mochten vissen omdat het te dicht bij de uitmonding van een beek was.

De volgende dag zondag 26 maart 2017 op tijd opgestaan en na het ontbijt eerst naar Go Fishing in Odense gereden waar Hans een vergunning kon kopen. Na wat spullen gekocht te hebben hoorden we van de verkoper dat er momenteel aan de zuidkust forel gevangen werd. Toch eerst maar naar de oostkust gereden om bij Dinestrand, stek 23 te gaan vissen. Er stond weinig wind die we in de rug hadden. Gerrit zag kans om een zogenaamde Groenlander (zeeforel kleiner dan 40 cm) van 35 cm te vangen.
Omdat we verder niets meer merkten van de aanwezigheid van forel naar een stek aan de zuidkust bij Faaborg, stek 74 Langemark, gereden. Ook daar geen vis.’s Avonds nog even bij het haventje van Faldsled gevist. Op zich een goede stek, maar de straffe wind stond er precies op.

 

De stand is 1 forel voor G.

Op maandag 27 maart 2017 was het bewolkt met een koude westelijke wind. Daarom begonnen bij de bekende stek Husby strand, stek 101. Veel golven schuin op de kant maar toch helder water.Geen vis te bekennen en daarom verkast naar de oostkant en daar op een stek in de Odense fjord (stek 3) terecht gekomen. Lekker de wind in de rug terwijl de zon was gaan schijnen. Hier was het water erg ondiep en kon je zeker honderd meter waden tot het wat dieper leek te worden.
Opnieuw geen vis te bekennen en dus weer verkast. Dit keer naar Tarup strand aan de Grote belt, stek 29. Hier ook lekker de wind in de rug. Hans die met de spinhengel viste, ving hier een zeeforel van 51 cm, terwijl Gerrit een Groenlander aan de vlieg ving.

Stand H 1 en G 2 forellen.

Dinsdag 28 maart 2017 direct maar naar Langemark, stek 74 aan de zuidkant van Funen gegaan. ’s Morgens het stuk links van de toegangsweg afgevist. Hier wordt het geleidelijk wat dieper. Het was mistig met een zwakke aanlandige wind. Gerrit ving hier een forel die 41 cm mat.Na wat koffie gedronken te hebben na de lunch naar het gedeelte rechts van de toegangsweg gelopen. Hier is het lang ondiep en kun je tot wel honderd meter van het strand af nog waden. Na een flauwe bocht kom je terecht in een ondiepe fjord de Nakkebolle fjord geheten.De zon scheen volop en er was een lichte aanlandige bries. Gerrit ving hier 5 forellen waarvan een ondermaatse (Groenlander) aan een streamertje de Grey Frede met een oranje kopje en een staartje van Chikabou. John ving ook een Groenlander en Hans ving aan de Uggly Dick, (een Amerikaanse lepel) een forel van 55 cm.

De maaginhoud van de maatse forellen bleek uit stukjes zagers te bestaan, wat hun aanwezigheid in deze ondiepe fjord met een zandbodem kan verklaren. We hoorden een dag eerder van een Deense vliegvisser dat er dode zagers waren gevonden wat er op duidt dat deze aan het paaien waren.

 

Stand J 1, H 2 en G 8.

Woensdag 29 maart 2017 was het bewolkt weer met een vlagerige westenwind. Begonnen bij Risinge Hoved stek 23 gelegen aan de Grote Belt waar je achter het bos kunt vissen.

Wel een keer op korte afstand een forel zien draaien. Verder geen vis te bekennen en dus weer verkast.

Op maandag 27 maart 2017 was het bewolkt met een koude westelijke wind. Daarom begonnen bij de Dit keer naar stek 75 waar je naar het eilandje Svelmo kunt waden. Omdat dit pal in de wind lag naar de westkant van Nakkebolle fjord gelopen waar we gisteren aan de andere kant een topdag beleefden. Het was zwaar bewolkt en er stond een harde wind uit het westen die we daar schuin in de rug hadden. Deze dag blankten we alle drie.

Donderdag 30 maart 2017 was het regenachtig weer met weinig wind. Begonnen bij Nabbe strand dicht bij Faaborg. Geen vis en daarom verkast naar Langemark om daar op dezelfde stek als dinsdag te vissen. John ving daar een mooie forel van 47 cm. Verder geen actie.
‘s Avonds na het eten gevist op de landtong tegenover de camping in Bojden. Helaas ging het steeds harder waaien. Hans zag nog kans om daar een Groenlander te vangen.

De stand is nu J 2, H 3 en G 8

Vrijdag 31 maart 2017 de hele dag doorgebracht bij Langemark.

Mooi weer met een licht aanlandig briesje. Er bleek weer forel te zitten want we begonnen met er een paar te verspelen. Hans zag kans om aan de spinhengel 6 forellen te vangen waarvan een maatse van 42 cm en John ving aan de vlieg een forel van 43 cm en Gerrit ving eveneens aan de vlieg nog een Groenlander.Het zachte weer en het overvloedig aanwezige droge zeegras nodigde uit tot een dutje waaraan John en Gerrit geen weerstand konden bieden.De stand na deze laatste visdag op Funen en tevens de einstand is

John 3, Hans 9 en Gerrit 9 zeeforellen.

Op zaterdag 1 april 2017 zijn we zoals gebruikelijk op de terugweg bij het Fiskepark in Rodekro gaan vissen. Het was er vrij rustig voor een zaterdag.

Hans zag kans om aan een oranje spinnertje 3 forse regenboogforellen te vangen en er nog een bij te vangen toen hij een nylondraad opviste en dit binnenhaalde. Er bleek tot zijn verassing een egenboogforel aan te zitten die hevig tegen spartelde.De terugreis verliep verder voorspoedig en we kwamen thuis in de vroege uurtjes van zondagmorgen.

We kunnen terugkijken op een aangename en geslaagde vistrip die ook nog eens low-budget was omdat we alles in eigen beheer organiseerden.

Scroll naar boven