Vistrip naar Als Denemarken najaar 2022

vistrip als denemarken

Verslag van Gerrit Werf

Skovmose

Vrijdag 30 september 2022.
We, John Vije en Gerrit Werff, vertrokken op vrijdag 30 september om kwart over zes uit Nederland. Na een voorspoedige reis met de auto, waar we onbedoeld door het centrum van Hamburg reden, kwamen we omstreeks één uur aan op het eiland Als in zuidoost Jutland dat met twee bruggen verbonden is met de vaste wal. De wind was zuidwest en we besloten naar de stek Stevning Odde aan de kant van de fjord te gaan waar we de wind min of meer in de rug hadden. We hebben daar van half twee tot drie uur gevist zonder een stootje te krijgen. Daarom verkasten we naar een andere stek Fjordmose aan de kant van de Kleine Belt,. Het bleef goed weer, half bewolkt met een zuidwesten wind. Gerrit ving hier drie forellen, waarvan er een de 50 cm aantikte en twee ondermaatse die de 40 cm niet haalden. Ook werden er twee gelost tijdens de dril. Bij John bleef het bij een volger. Om half zeven hielden we het voor gezien en vertrokken naar het gehuurde huisje in Skovmose.

Zaterdag 1 oktober 2022.
Het regende en het zag er naar uit dat het niet snel droog zou worden maar we waren gekomen om te vissen en daarom reden we naar de stek Flatbaek Strand aan de kant van de Kleine Belt en achter het beroemde “kustbos”. We konden daar in de richting van de stek lopen waar we gisteren visten. Het bleef maar regenen en alles werd langzamerhand doorweekt. Toch ving Gerrit drie forellen die net onder de wettelijke maat van 40 cm waren. Tegen de middag besloten we naar het huisje te gaan om wat te eten en op te drogen. Na de middag klaarde het op en om half drie reden we weer naar Fjordmose waar Gerrit een forel ving van boven de 40 cm en jammer genoeg een paar loste tijdens de dril waaronder een echt grote. John had minder geluk en moet nog beginnen met vangen.

luipaardbodem

Zondag 2 oktober 2022.
Omdat het hier de vorige twee dagen zo goed ging weer naar Fjordmose gereden. Er stond iets te veel wind uit het noordwesten en er waren grote golven. Daarom op tijd weer verkast naar de binnenkant op een stek bij het haventje van Brandsbol tegenover Stevning. Mooie stek met een mooie “luipaardbodem” waar het lang ondiep blijft. Alleen liet de forel hier verstek gaan en daarom na anderhalf uur nog een keer verkast naar de stek Hummelvig aan de kant van de Kleine Belt dicht bij het huisje. Een op het oog prima stek met een goede parkeerplaats dicht bij het water. Het was hier alleen net iets te ruig door golven en wind en we vingen ook hier niks. Even na zes uur gingen we weer richting huisje.

Kegnaes Hoj

Maandag 3 oktober 2022
Vandaag zonnig weer met opnieuw een harde noordwestenwind. Nadat we op een paar stekken hadden gekeken of het visbaar was, besloten we naar een stek te gaan waar we minder last hadden van de golven en waar we de wind in de rug hadden. De keus viel op de noordkant van de Aabenraa fjord. Na op een paar plekken te hebben gekeken kwamen we op de stek Loddenhoj strand bij een haventje met voldoende parkeerruimte. Hier hadden we minder last van hoge golven terwijl de wind schuin van achteren kwam. Het water was hier kraakhelder. Direct in het begin ving Gerrit een ondermaatse forel en verspeelde er drie. Daarna viel het stil met de beet. Tegen het eind van de middag hielde we het hier voor gezien en reden naar de stek Hummelvig. Het zag er daar slecht uit door de hoge golven en we besloten door te rijden in zuidelijke richting en kwamen bij de stek Kegnaes Hoj. Het was hier druk met Duitse vissers maar er was voldoende ruimte. Het water was hier blak en helder met de wind in de rug. Alleen ving niemand iets en wij ook niet. Tegen zeven uur gingen we terug naar het huisje.

resultaten behaald in het verleden geven geen garantie geven voor de toekomst.

Dinsdag 4 oktober 2022

De wind was in de ochtend wat minder en kwam meer uit het westen. Daarom een goed uur gevist bij Fjordmose zonder ook maar beet te krijgen. Zoals zo vaak is het bij de visserij op Zeeforel ook zo dat resultaten behaald in het verleden geen garantie geven voor het heden en de toekomst. De wind begon wat in kracht toe te nemen en we gingen naar de stek Stevning. Hier kreeg Gerrit beet maar loste de forel tijdens de dril. Verder bleef het akelig stil met de beet en omdat Fjordmose betrekkelijk dichtbij ligt zijn we daar ter afsluiting van deze visdag nog een keer naartoe gegaan. John ving hier een ondermaatse forel zodat hij van de nul af is. Tegen half zeven hielden we het voor gezien en gingen naar het  huisje.

de laatste dag van deze vistrip

Woensdag 5 oktober 2022

Vandaag alweer de laatste dag van deze vistrip. We hebben het huisje om goed negen uur netjes achter gelaten en konden nog een paar uurtjes vissen voordat we aan de thuisreis begonnen. De keuze welke stek het moest worden was snel gemaakt. Het werd Fjordmose ook omdat er vrij veel wind uit het zuidwesten stond die we daar in de rug hadden. Verder was het bewolkt weer. We vingen hier allebei een ondermaatse forel en Gerrit ving als bonus nog een Geep. Hier bleef het bij en tegen twee uur hielden we het voor gezien en begonnen aan de terugreis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven